divendres, 24 d’octubre de 2008

Diari de vacances - X: Mitjans de comunicació poc convencionals !?Quant un es planteja el viatge és sòl pensar en les infraestructures que poden haver-hi allà, sobretot pel cas que et passi alguna cosa i sigui necessari recorre a un centre mèdic o hospital. Tot i que, ús puc assegura que el primer que fas abans de pagar el viatge a qualsevol destí amb "cert risc", és contracta una bona assegurança.
De Groenlàndia, no en disposàvem de gaire informació respecte a las seves vies de comunicació. Quant busques per Internet te'n adonés que realment allò és un paradís a tocar però totalment desconegut.
Però pel poc que havíem pogut llegir hi ha una arteria que comunica els principals nuclis de població, durant les èpoques d'estiu i fins que començant les primeres nevades i que és pot transitar en tot terreny i quad (d'importació, molt habituals). Per suposat sense asfalt !!
Però i per les llargues distàncies i la resta de l'any? Doncs bé, una altra de les coses que et sorprenen d'aquest país són el volum de petites embarcacions a motor que hi ha. Se solen utilitzar per la població local per travessar els fiords i moure's per la zona mentre el gel no ho impedeixi. Si no hi ha un altre solució amb les mateixes rutes i funcionalitats que les embarcacions que és l'helicòpter. Hi ha una empresa local que explota la comunicació aèria entre les principals poblacions i en poca estona et transporten d'una part de l'illa a l'altre. Això si per el mòdic preu d'uns 80 € aprox. per una ruta d'una hora.
La nostre primera experiència dins d'una llanxa a motor la vivim només acabar la primera part de la travessia. Desprès que ens recollir el vehicle de suport ... el nostre pròxim destí és Quasssiarsuk a l'altre costat de la badia. Per això hem d'agafar una embarcació, també propietat de l'Agència de viatges, i travessar el fiord Tunulliarfik, ple d'icebergs. T'has de proveir de salvavides i un abric, a part del teu, per resistir l'aire fred que et pica al cos durant els vint minuts que durà el viatge.
En el pròxim capítol .... Un alberg molt acollidor i el menjar inuit.
A partir de dimarts.


Cuando un se plantea el viaje se suele pensar en las infraestructuras que pueden haber allí, sobre todo ante la posibilidad que te pase algo y sea necesario recurrir a un centro médico o hospitalario. Aun cuando, os puedo asegura que lo primero que haces antes de pagar el viaje a cualquier destino con "cierto riesgo", es contrata un buen seguro.
De Groenlandia, no disponíamos de demasiada información respecto a sus vías de comunicación. Cuándo buscas por Internet te das cuenta que realmente aquello es un paraíso a tocar pero totalmente desconocido. Por lo poco que habíamos podido leer hay una arteria que comunica los principales núcleos de población, durante las épocas de verano y hasta que empiezan las primeras nevadas y que es transitable en todo terreno y quad (de importación y muy habituales). Por supuesto sin asfalto !!
Pero y ¿para las largas distancias y el resto del año? Pues bien, otra de las cosas que te sorprenden de este país es el volumen de pequeñas embarcaciones a motor que hay. Se suelen utilizar por la población local para cruzar los fiordos y moverse por la zona mientras el hielo no lo impide. Si no hay otra solución, con las mismas rutas y funcionalidades que las embarcaciones: el helicóptero. Hay una empresa local que explota la comunicación aérea entre las principales poblaciones y en poco tiempo te transportan de una parte de la isla al otro. Esto si por el módico precio de unos 80 € aprox. por una ruta de una hora.
Nuestra primera experiencia dentro de una lancha a motor la vivimos sólo finalizar la primera parte de la travesía. Después que nos recoja el vehículo de apoyo... nuestro próximo destino es Quasssiarsuk al otro lado de la bahía. Para eso debemos coger una embarcación, también propiedad de la Agencia de viajes, y cruzar el fiordo Tunulliarfik, lleno de icebergs. Para ello debes proveerte de salvavidas y un abrigo, aparte del tuyo, para resistir el aire frío que te salpica al cuerpo durante los veinte minutos que dura el viaje.
En el próximo capítulo.... Un albergue muy acogedor y la comida inuit.
A partir de martes.

5 comentaris:

Abe Sanchez ha dit...

Veo que aunque padeceis os lo pasais muy bien y teneis experiencias que muchos, creo, no tendremos.
Me das un poco de envidia con tus fotos.
Un saludo.

Ricardo ha dit...

Fas uns reportatges impressionants, millors que els de National
Geographic.
Salutacions

mingo ha dit...

Espectaculares los reportajes que estas realizando, gracias por tu visita y comentario.Saludos!

Assumpta ha dit...

La veritat és que em resulta fascinant pensar que hi ha gent "real" com tu i els teus amics que podeu viure aventures així :-)

george ha dit...

Dons 80€ pel trajecte d'una hora no em sembla molt car, quin fred Marcel.la quin fred.
Una abraçada