dimecres, 8 d’octubre del 2008

Diari de vacances - IV: Estem bojos !!

D'esquerra a dreta: Aurelia, Marcial, Jose, Jostein, Sergi, Jordi i Marcel.la

Després de superar els dubtes inicials i passar les primeres hores de caminada qüestionant-nos les nostres possibilitats, arribem el que serà la zona d'acampada durant una nit. És llavors quant comencem a experimentar el que és una travessia de muntanya en una terra tan inhòspita.
Muntem les tendes per primera vegada, el que serà la nostre casa durant els pròxims dies. (Són tipus iglú, fàcils de muntar i espaioses per a dues persones).
La temperatura començar a baixar de forma ràpida i la sensació de fred es converteix en persistent. Segons el termòmetre que portà un dels companys entre nou i deu de la nit estem a – 6 ºC i hi ha fortes rafegues de vent, que no ajuden a mantenir el cos calent.
Sincerament, només tenim ganes de sopar alguna cosa calenta (sopa de sobre i nuggles) i posar-nos dins el sac, preparat, com no, per aguantar aquestes temperatures. Però el guia ens sorprèn amb el que ell, i a partir de llavors nosaltres també, anomena el "condó", és tracta d'una lona en forma d'iglú que el propi aire manté en suspens permetén cobrint-nos i mantenin el calor mentre sopem i fem petar una mica la xarrada en la nostre primera nit junts.
És en aquests moments de tertúlia, quant comences a conèixer les persones que viatgen amb tu i t'adones que hi ha més gent boja, que no canviaria aquesta experiència per una platja paradisíaca al Pacífic.
En el pròxim capítol .... Les sorpreses de l'inici de tardor a Groenlàndia.
A partir de demà.


Tras superar las dudas iniciales y pasar las primeras horas de caminata cuestionándonos nuestras posibilidades, llegamos a lo que será la zona de acampada durante una noche. Es entonces cuando empezamos a experimentar que es una travesía de montaña en una tierra tan inhóspitas.
Montamos las tiendas por primera vez, la que será nuestra casa durante los próximos días. (Son tipos iglú, fáciles de montar y espaciosas para dos personas).
La temperatura empieza a bajar de forma rápida y la sensación de frío se convierte en persistente. Según el termómetro que trae uno de los compañeros entre nuevo y diez de la noche estamos a – 6 ºC y hay fuertes ráfagas de viento, que no ayudan a mantener el cuerpo caliente.
Sinceramente, sólo tenemos ganas de cenar algo caliente (sopa de sobre y nuggles) y ponernos dentro el saco, preparado, como no, para aguantar estas temperaturas. Pero el guía nos sorprende con lo que él, y partir de entonces nosotros también, denomina el "condón", se trata de una lona en forma de iglú que el propio aire mantiene en suspense permitiendo cubrirnos y mantener el calor mientras cenamos y compartimos un poco de charla en nuestra primera noche juntos.
Es en estos momentos de tertulia, cuando empiezas a conocer las personas que viajan contigo, y te das cuenta que hay más gente loca, que no cambiaría esta experiencia por una playa paradisíaca al Pacífico.
En el próximo capitulo ... Las sorpresas del inicio de otoño en Groenlandia.
A partir de mañana.

9 comentaris:

Abe Sanchez ha dit...

Quina exoeriència més bonica deus de haver viscut.
Per una part t'enveje per tot el que has vist.
Una abraçada i dir-te que estic esperant la pròxima amb molta espectació.

Jordi Vargas ha dit...

A sis sota cero, quin fret i a sobra amb vent, menys mal que aneu preparats, a de ser tota una experiencia.
Una abraçada

Praxis ha dit...

Realment deu ser d'aquelles vivències que no oblidaràs mai...
Una abraçada

William Alexander López ha dit...

Vaya que son experiencias increibles, toda una avetura. Te enlazo para no perderme tus relatos por Groelandia.

Saludos

August ha dit...

Experiència molt gratificant. No es estar boig, crec que es voler coneixer, voler reviure als primers exploradors.
Fins el pròxim episodi.

Anònim ha dit...

Una aventura estupenda, espero ansioso el siguiente capítulo.
Un saludo

Raquel ha dit...

Gracias por compartir todo esto.
Ahora mismo, no puedo ni pensar en la nieve del invierno aquí. Pero sé que es algo muy distinto a vuestro viaje, que parece fascinante, ¿cierto?
Un abrazo

Rogelio Córdova ha dit...

Prefiero las playas del pacífico y del caribe....
saludos

Rogelio Córdova ha dit...

prefiero las playas del pacífico y del Cariba..jejeje