dilluns, 13 d’octubre del 2008

Diari de vacances - VI: Fruits secs, xocolata, embotit i pa wasa






Iniciem el segon dia de travessia, que ens ha de portar fins el Glaciar del Qoorooq, es tracta d'una de les llengües gelades més actives de Groenlàndia, on diàriament és desprenen milers de metres quadrats de gel que són arrestrats fins a mar obert.
Però per gaudir d'unes vistes espectaculars del glaciar, primer hem de caminar bona part del dia, sobre aquella neu tant desitjada.
Després d'un esmorzar a base de cafè, llet en pols i galetes, començem a abansar de forma lenta i amb l'ajuda incondicional dels nostres bastons. La neu no permet mantenir un ritme molt alt, degut a les baixes temperatura i l'aiguaneu que segueix caient de forma persistent durant tot el dia, és formen capes de gel que fan perillar la nostre estabilitat i de tant en tant ... alguna patinada! Parem sovint per re-agrupar-nos, descansar i menjar una mica de xocolata o alguns fruits secs, part important de la nostra alimentació durant aquest viatge. I mentre tots, tot hi anar molls de cap a peus, seguim perplexes amb la nevada.
Abans de dinar ja hem arribat a la zona d'acampada, on hi ha una petita caseta que habitualment serveix de magatzem pels pocs guies de muntanya que solen passar per aquesta ruta, i on guarden aliments, estris de cuina i altres utensilis necessaris ... Això és un bon presagii, soparem calent!
De moment però fem un dinar a base d'embotit i torrades de pa, altres aliments importants en la nostra dieta. Sobretot el pa Wasa i pescador, es tracta del que aquí coneixem com torrades de pa que es solen acompanyar amb melmelada o paté però més dures i amb diferents gustos.
Descansem i muntem les tendes per passar la pròxima nit. Bé nosaltres no, com que només anem dues noies en el grup avui tindrem el petit privilegii juntament amb les nostres parelles de dormir dins la caseta de fusta. Però avui encara no hem acabat la caminada hem de pujar fins a uns 800 m. per disfrutar desde el que és coneix com el Mirador del Qoorooq d'unes vistes privilegiades.
En el pròxim capítol, un capvespre molt especial amb vistes al glaciar.
A partir de divendres.


Iniciamos el segundo día de travesía, que nos debe conducir hasta el Glaciar del Qoorooq, se trata de una de las lenguas heladas más activas de Groenlandia, dónde diariamente se desprenden miles de metros cuadrados de hielo que son arrastrados hasta mar abierto. Pero para disfrutar de unas vistas espectaculares del glaciar, primero debemos andar buena parte del día, sobre aquella nieve tan deseada.
Tras un almuerzo a base de café, leche en polvo y galletas, empezamos a avanzar de forma lenta y con la ayuda incondicional de nuestros bastones. La nieve no permite mantener un ritmo muy alto, debido a las bajas temperatura y la aiguanieve que sigue cayendo de forma persistente durante todo el día, se forman capas de hielo que hacen peligrar nuestra estabilidad y de vez en cuando ... algún patinazo! Paramos a menudo para re-agruparnos, descansar y comer algo de chocolate o algunos frutos secos, parte importante de nuestra alimentación durante este viaje. Y mientras todos, empapados de pies a cabeza, seguimos perplejos con la nevada.
Antes de comer ya hemos llegado a la zona de acampada, dónde hay una pequeña caseta que habitualmente sirve de almacén para los pocos guías de montaña que suelen pasar por esta ruta, y dónde guardan alimentos, enseres de cocina y otros utensilios necesarios ... Esto es un buen presagio, cenaremos caliente! Por de momento nos espera una comida a base de embutido y tostadas de pan, otros alimentos importantes en nuestra dieta. Sobre todo el pan Wasa y pescador, se trata de lo que aquí conocemos como tostadas de pan que se suelen acompañar con mermelada o paté pero más duras y con diferentes sabores.
Descansamos y montamos las tiendas para pasar la próxima noche. Bien nosotros no, como sólo vamos dos chicas en el grupo hoy tendremos el pequeño privilegio junto con nuestras parejas de dormir dentro la caseta de madera.
Pero hoy todavía no hemos terminado la caminata debemos subir hasta unos 800 m para disfrutar desde lo que se conoce como el Mirador del Qoorooq de unas vistas privilegiadas.
En el próximo capítulo, un atardecer muy especial con vistas al glaciar.
A partir del viernes.

4 comentaris:

Jordi Puigvert Costa ha dit...

Que guapo que estic a les fotos, o no? Les fotos son genials,només tú i jo sabem el que varem patir i sobre tot disfrutar en aquest viatge i en els altres que hem fet.
MOLTES FELICITATS perqué avui fa un any que vas començar a fer aquest blog i cada vegada tens més persones que els i agrada el que fotografies i el que escrius, de ven segur que aquest blog seguirà creixent perqué tú el faras creixer i de ben segur que publicaràs moltes més fotos de moltissims més viatge que farem, altre vegada, MOLTISSIMES FELICITATS.

Abe Sanchez ha dit...

En estes ocassions qualsevol cosa sap a glòria (o no?), com comentael companyer es veu que vareu patir molt, però, va valer la pena?
Molt bones fotografies.
na salutació.

Anònim ha dit...

Aun sigo aquí, leyendo y viendo las fotos de esta aventura, que me sigue entusiasmando.
Saludos.

Jordi Vargas ha dit...

Quina sort no? poder dormir al menys amb sostre.
Tinc fred nomes de mirar les fotos.
Una abraçada